Till innehållet Till sidfoten To English Till startsidan

Hamnkrogen Lotsen & Fiskeboa Vrångö - Göteborgs södra skärgård

2018 påbörjade vi bygget av nya Fiskboa på Vrångö. Tillsammans med det byggde vi även Hamnkrogen Lotsen som är ett projekt delfinansierat Europeiska regionala utvecklingsfoden. Med ny fisk- & skaldjursbutik och nytt större kök kan vi nu erbjuda våra gäster en skärgårdsupplevelse utöver det vanliga i en avslappnad, rustik och hemtrevlig miljö.
 
Följ oss på Facebook och Instagram för att se mer ifån oss.
 
Hamnkrogen Lotsen

Finns det något godare än skaldjur från västkusten eller något bättre än en solnedgång med kattegatt som närmsta granne? Detta och mycket mer hittar ni hos oss på Hamnkrogen Lotsen på Vrångö. Vår rustikt inredda och inglasade servering erbjuder solsydd på högsäsong och vindskydd med värme på långsäsong. Utanför den finns gott om sittplatser med utsikt över både inre hamnen och ut över hamninloppet i väster. Nytt för i år är vår utebar "SLABBEN" som kommer att kunna förse våra gäster med dryck till maten, kanske en glass till barnen och underlätta vid dagar med många besökare. Vi tar även över "GLASSBOA" som ligger precis bredvid oss på bryggan i inre hamnen, där kommer vi att erbjuda kulglass, styckglass och drickor. 

Vår meny

Hos oss hittar ni rikliga skaldjurslådor, räkbokar, varmrökt lax, blåmusslor, fisk- & chips, burgare, sallader och smörgåsar. Öl, vin, kaffe och drickor hittar du i vår bar inne på Lotsen och under sommaren även i vår utebar Slabben som ligger på vår baksida. 

Bordsbokningar

Hos oss jobbar vi inte med bordsbokningar utan här är det drop in som gäller. Är ni däremot ett större sällskap som vill komma och äta så hör av er i god tid så ser vi naturligtvis till att boka ett bord för er. Vi finns på 0709-36 99 06 eller hamnkrogenlotsen@icloud.com

Skaldjursbord på Hamnkrogen Lotsen

Kanske firar ni något speciellt eller bara är ett större sällskap som vill träffas och äta massor av skaldjur. Då kan man boka vårt Skaldjursbord! Då reserverar vi en del av vår servering för er och dukar upp ett Skaldjursbord med havets läckerheter i alla dess olika former, såser, bröd och andra tillbehör som är ett måste till skaldjur. Hör av er på 0709-36 99 06 eller hamnkrogenlotsen@icloud.com så hjälper vi er med en härlig skaldjurskväll.

Vi samarbetar med Kajkanten

Kajkanten är öns sjöbodshotell som ligger ett stenkast från oss på Hamnkrogen Lotsen. Bor man på Kajkanten kan man boka frukostboxar, skaldjurslådor, räksmörgåsar och annat gott som kan bidra till att göra upplevelsen på Vrångö ännu härligare!

Fiskeboa Vrångö:

En fisk-, skaldjurs- & delikatessbutik med kattegatt som närmsta granne. 

Sortiment och priser kan såklart variera beroende på väder och säsong men en sak kan man vara säker på: att med närheten till kattegatt, skagerack och nordsdjön så går det inte få tag i bättre skaldjur än här hos oss!
I vår fiskdisk kan du hitta torsk, kolja, lax, kummel, spätta, rödtunga, sillflundra, piggvar, marulk, vittling, bläckfisk, sej, makrill m.m och skulle du sakna något så fråga oss gärna så kan vi säket ordna hem det ni önskar.

Vi har nöjet att få sälja rökt fisk från bl.a. Skärgårdens rökeri som röker sina varor på grannön Donsö. Vi erbjuder även rökt lax, makrill, sill och räkor.

Skaldjur som kräfta, räkor, krabba och hummer hittar du hos oss. Blåmusslor, ostron och andra läckerheter ordnar vi gärna för er som förbeställer.

Våra sillinläggningar är en av våra storsäljare som man inte får missa! Löksill, Farmorssill, Svartvinbärssill, Senapsill och många mer finns i vårt sortiment.  Vi har även saltsill och Matjessill. Vi säljer vår berömda Vrångöröra, en röra med räka och kräfta och vi har såser som passar till både kött, fisk och skaldjur: Hetsås(mango/honung), Romsås, Aioli, Remouladsås, Hovmästarsås och Örtsås.

Varmt välkomna till oss för att upptäcka vår fisk, våra skaldjur och våra delikatesser!

Beställningar

För att vara säker på att få det du vill ha inför storhelger beställ gärna i förväg.
Inför jul, påsk och midsommar får ni gärna använda er av våra beställningslistor som finns att hämta hos oss några veckor innan varje stor helg. 

Då Fiskeboa på Vrångö inte har öppet går bra att beställa från Fiskeboa på Donsö som har öppet året runt. 

Mer från oss

Stängt idag
0709369906 Ring
E-post

TripAdvisor

{{::review.user.username}} {{::review.published_date | date:format:longDate}}
Medel omdöme:{{::review.rating}}